Instagramdrottningen

Instagramdrottningen av Éliette Abécassis

 

Kort beskrivning av romanen

De är på jakt efter nyheter, i en rastlös, febrig väntan, och ständigt på helspänn. På kaféer, ensamma eller i sällskap med vänner. När det är tyst, känner de telefonen längst ner i sin ficka och väntar otåligt på dess vibrationer. När de duschar, borstar tänderna, fixar frisyren eller klär på sig är den lilla tingesten placerad på handfatet. På kvällen somnar de efter att ha gjort en sista koll. På morgonen griper de efter den innan de ens öppnat ögonen. Bara för att kolla om något har hänt. Men vad är det egentligen som ska hända?

Om författaren

Éliette Abécassis (f. 1969) fransk författare till ett tjugotal verk, främst romaner, Qumran, La répudiée, Un heureux événement, Le maître du Talmud, men också till filmmanus och sångtexter. Instagramdrottningen, som filmatiserats av Isild Le Besco, är den första romanen som översatts till svenska.

I en roman som kan betecknas som en Instagramepokens Farliga förbindelser skildrar Éliette Abécassis på ett alldeles nytt sätt generationen som föddes i början av 2000-talet. Nu ungdomar som blivit offer för det beroende och det våld som användandet av sociala medier riskerar att medföra. En skarp roman som utforskar vår tid och alla de frågeställningar den ställer oss inför. Frågor som vi oftast inte har något svar på.

instagramdrottningen-limoa-förlag-FRAMSIDA_254x411